Q&A

Der er mange spørgsmål og myter om regummierede dæk.

Find svar på nogle af dem her. Du er også altid velkommen til at kontakte os.

Svar: Dækrester i vejkanten kan ifølge Rådet for Større Dæksikkerhed lige så godt stamme fra nye som regummierede dæk. Det er nemlig andre faktorer – såsom stikskader og lavt dæktryk – der kan forårsage overophedning og heraf følgende dækhavari.

Svar: Det kan aftales, at jeres dæk indgår i et lukket regummieringskredsløb, så I kan være sikre på, at I altid får lagt nye baner på jeres egne karkasser. Dette vil ofte medføre, at dækkene kan regummieres flere gange, da vi i så fald kender dækkets anvendelse og historik.

Svar: Ja. Regummiering forlænger dækkets samlede levetid betragteligt (og kan afhængig af kørestil i nogle tilfælde tredoble den), hvorved investeringen i nye dæk udskydes og omkostningerne pr. kørt kilometer nedbringes.

Svar: Regummierede dæk fra Euroband fremstilles ved certificerede processer, der fra indskrivning til slutkontrol sikrer, at det færdige dæk har samme sikkerhed, kvalitet og levedygtighed som et nyt dæk.

Svar: Rigtig mange typer af dæk kan regummieres. Euroband regummierer primært dæk til lastbiler og busser – og kun på karkasser, der har gennemgået en grundig indgangskontrol, hvor karkassens struktur vurderes i forhold til anvendelsesformål.

Svar: Afhængig af det originale dæks kvalitet og slid kan karkassen regummieres op til flere gange. Genbrugeligheden vurderes ved en nøje indgangskontrol.